Zgłoszenie 668

Tytuł projektu: Próba Benedicta w życiu codziennym

Autorzy projektu: Piotr Wójcik

Mentorzy projektu: Anna Haras

Szkoła: XXX Liceum Ogólnokształcące im. Jana Śniadeckiego w Warszawie

Cel 4. Dobra jakość edukacji

W moim projekcie użyłem Próby Benedicta do sprawdzenia czy glukoza rzeczywiście zużywa się podczas procesu fermentacji alkoholowej. Korzystałem z czułości odczynnika Benedicta na zawartość reduktora w próbce. Próba wykonywana była co 24 godziny. Z każdą kolejną próbą obserwowałem coraz mniejszą zmianę barwy. Ponadto przedstawiam inne zastosowania tej reakcji chemicznej możliwe do zastosowania w życiu codziennym.

96
Głosy
583
Wyświetlenia
2 miesiące
Od daty publikacji

Głosowanie zakończono 15 dni, 8 godzin i 49 minut

Przewijanie do góry